Interviu cu Gigi Nacev, despre CUIB

Specialiştii din sectorul construcţiilor se reunesc la Timişoara şi trag un semnal de alarmă: “se construieşte mult, iar calitatea în construcţii este una foarte slabă”. În acest sens aceştia încearcă să îi instruiască pe viitorii proprietari.

cuib-2018-71Evenimentul prin care timişorenii au învaţat la ce anume trebuie să fie atenţi atunci când îşi construiesc sau îşi achiziţionează o casă a avut loc săptămâna trecută, la Hotel Timişoara. Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile de workshopuri şi conferinţe pe diverse teme de arhitectură, proiectare, design interior, consultanţă tehnică şi financiară. Într-un scurt interviu, Gigi Nacev, manager Tempini România, ne-a povestit cum s-a născut ideea evenimentului CUIB (Construieşte Util Inteligent Bine)

De ce a apărut evenimentul CUIB? Construcţia unei case este una dintre deciziile majore ale unei persoane, astfel că necesitatea de a te informa, consider că este una esenţială. Totodată, evenimentul a apărut şi datorită schimbărilor actuale din sectorul imobiliar (boom-ul imobiliar) şi a sistemului de învăţământ care nu mai dezvoltă specialişti. Există un procent mare de lucrări făcute fără respectarea normelor şi a regulilor de bază din acest domeniu. Nu în ultimul rând, faptul că foarte multe familii apelează la un credit pe termen foarte  lung, este esenţial ca imobilul construit sau achiziţionat să nu necesite intervenţii sau reparaţii, cel puţin pe perioada de amortizare a creditului.

Ce au putut afla la CUIB timişorenii? În primul rând au aflat informaţiile necesare ce ar trebui să fie cunoscute de orice persoană care îşi construieşte o casă şi care sunt specialiştii la care trebuie să apeleze în acest proces. Mai exact de la arhitect, designer, project manager, dirigiente de şantier, consultant tehnic, consultanţă financiară, ş.a. De asemenea au fost informaţi cum să identifice un specialist de calitate. Nu în ultimul rând, au înţeles că o investiţie mai mare într-un specialist bun se recuperează prin evitarea erorilor frecvente care apar în şantierele care nu beneficiează de aceştia.

V-aţi atins scopul? Cu siguranţă că DA. Am reuşit acest lucru prin consolidarea calitatea informaţiei transmise şi implicit prin promovarea specialiştilor, recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional. Am încercat să îi scoatem în evidenţă şi să îi facem mult mai accesibili pieţei locale.

Când planificaţi următorul eveniment? Informarea viitorilor beneficiari este esențială, iar în țările cu tradiție este abordată de foarte mult timp și foarte serios. Interesul participanţilor, al timişorenilor, la acest eveniment ne-a bucurat foarte mult. Pe plan local, următorul eveniment va avea loc în primăvara anului 2019. Intenţionăm să ducem evenimentul la nivel naţional, astfel că deja începem să îl organizăm şi în alte oraşe din ţară.

Gigi Nacev este consultant în business, conduce firma Tempini România de peste 9 ani, companie în cadrul căreia colaborează cu renumiţi arhitecți, ingineri şi designeri, recunoscuţi prin proiecte de referinţă naţionale şi internationale. În activitatea sa, acesta duce o campanie constantă de informarea şi educare a pieţei privind calitatea şi sustenabilitatea.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul companiilor:

ORGANIZATORI: TEMPINI, ADVENTS, KERAKOLL

PARTENERI: Openville, SanSwiss, BRD Groupe Societe Generale, CASONA, Casa Rusu, ROFIX, Brillux, Prinz, Styronit, ANMPR – Asociaţia Naţională a Montatorilor Profesionişti din România.

PARTENER MEDIA: IGLOO MEDIA, imobiliare.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *