City of Mara Avenue, parte din cel mai amplu ansamblu rezidențial din zona de Vest, a fost lansat la Timişoara

Fostele platforme industriale din epoca comunistă se transformă, pe rând, în cartiere rezidenţiale de tip vest-european. Unul din cele mai noi proiecte, din Timişoara, prinde contur pe locul fostei fabrici Electrometal – cândva un brand în economia românească, aici fiind fabricate celebrele tramvaie Timiş. City of Mara, proiectul grupului Alber Holding, acum în curs de construcţie, se întinde pe  o suprafaţă de trei hectare şi se anunţă a fi unul dintre ansamblurile rezidenţiale de referinţă ale oraşului.

city-of-mara-3

Aseară, în cadrul evenimentului de lansare, a fost anunţat City of Mara Avenue, parte din proiectul City of Mara. Acesta înseamnă şase blocuri noi, cu 507 apartamente şi 4000 de metri pătraţi de spaţii comerciale pentru supermarket-uri, săli de sport și fitness, cafenele, restaurante, spălătorie de haine, librărie, brand-uri de lifestyle.

Noul proiect în care construcția este deja începută, este situat la bulevard, într-o fostă zonă industrială, la mai puţin de 10 minute de centrul istoric, reprezintă ultima etapă a proiectului City of Mara. “Provocarea principală a acestui proiect este expunerea foarte generoasă la Calea Circumvalaţiunii. Alegerea a fost să creăm alveole urbane la acest bulevard printr-o volumetrie dinamică şi printr-o variaţie a retragerilor de la aliniamentul stradal. Rezultatul a fost crearea unor spaţii private, semiprivate şi publice. Este, de fapt o operaţiune de urbanizare a unei zone industriale vechi. Am dorit să aducem oraşul la oameni şi să participle la oraş. Ai spaţii intime, dar în acelaşi timp te afli în oraş. Te afli în mijlocul unei vieţi urbane, ai acces la funcţiuni publice, participi la viaţa urbană,“ Gabriel Almăjan, arhitect în cadrul biroului ATG Studio.

 Lucrările pentru ansamblul City of Mara au început în anul 2015, iar în prima fază a proiectului au fost finalizate şapte blocuri.

“Noi nu construim doar pentru cei care vor să deţină un apartament într-un loc foarte dorit din Timişoara,ci şi pentru cei care investesc în active imobiliare bine poziţionate, cărora le va creşte valoarea în timp.Vrem să dăm viaţă şi să redăm oraşului o parte din el”, Ciprian Cădariu, managing partner City of Mara.

Prin acest proiect, dezvoltatorii alături de echipa de proiectanţi şi arhitecţi încearcă să ridice la un nivel superior calitatea de locuire în spaţiul urban şi să reconecteze comunitatea printr-un  concept integrat de living și lifestyle, în care noile blocuri de locuințe vor oferi la parter o gamă variată de servicii, destinate locatarilor, dar nu numai lor. “Experienţa urbană nu este a maşinii, este a pietonului, aşa ar trebui să fie. Dacă privim oraşul  doar din maşină pierdem legătura cu tot ce înseamnă oraş şi comunitate, dacă alegem să folosim o bicicletă, pe acelaşi traseu, trăim experienţe diferite. Vrem ca locul acesta să fie una din ele”, Gabriel Almăjan, arhitect.

 Suprafaţa terenului pe care se construieşte întregul ansamblu City Of Mara este de 2,8 hectare, iar investiţia se ridică la peste 55 milioane de euro.

1city-of-mara-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *