Designerii timişoreni în concursul Elle Decoration Romanian Design Awards 2018

Una dintre cele mai apreciate distincţii în designul românesc este cea acordată de Elle Decoration Romanian Design Awards. Premiile oferite înseamnă o adevărată recunoaştere atât a talentului cât şi a performanţelor în domeniul amenajărilor interioare. În acest an, numărul timişorenilor care intră în competiţia ELLE se măreşte. Mai precis, este vorba despre designerii Mihai Caraghiaur, Alexandra Avram şi birourile de design Ezzo Design şi NOI studio.

061Fiecare amenajare spune o poveste. Spaţiul amenajat de Mihai Caraghiaur pune în valoare concept store-ul Tempini, companie care a pornit dezvoltarea internaţională încă de acum 10 ani, cu Showroom-ul din Timişoara, situat pe Calea Aradului 115. La ora actuală, showroom-urile companiei sunt concepute la cele mai înalte standarde precum în marile capitale ale lumii. La categoria amenajări ale spaţiilor publice, în competiţia ELLE se află concept-store-ul din Bucureşti.

TEMPINIIntrând în casa de pe strada Frumoasă nr. 19, din Bucureşti, simţi un aer boem, aristocratic, caracteristic locuinţelor din înalta societate. Asta povestesc vecinii care spun că acolo a locuit Principesa Brâncoveanu. Amprenta lăsată de familia nobiliară a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru designerul care îşi aminteşte cum a început proiectul Am pornit proiectul din dorinţa de a face o casă sofisticată dar ea avea amprenta iniţială, iar asta a fost un plus de valoare adăugat. Este o valoare care te influenţează. Este un privilegiu să amenajezi casa unei Principese. Aveam în mână obijuterie” prin istoricul şi încărcătura emoţională. Cum să o valorific a fost o provocare, declară designerul Mihai Caraghiaur (foto).

portret-mihaiÎn acest spaţiu designul, arta şi confortul se întrepătrund şi formează un mixt  definind conceptul de “acasă”. Fiecare metru pătrat al imobilului a fost reinterpretat lăsând în prim plan aspectul locuibil al unei case şi nu funcţia de Showroom. Fiecare colţ amenajat respiră aerul aristocratic prin materialele pe care Tempini le pune în valoare: colecţiile de ceramică, obiecte sanitare aduse în exclusivitate de companie, branduri recunoscute la nivel internaţional. Totodată aici descoperim arta care dă autenticitate locului.

056”Satisfaţia de a putea selecta operele de artă şi să ai acces la aceasta: de la tapiţerii, obiectele pe care le alegi pentru o casă individuală, asta e satisfacţia când lucrezi cu valori. Acum pot afirma că sloganul: Simte-te acasă- Feel at home – Tempini chiar a fost pus în funcţiune prin toate elementele care redau căldura unui camin”, Mihai Caraghiaur.

026Regăsim în această casă Rinocerontte, sculptura renumitului artist Stefano Bombardieri, picturi pe pereţi ale tinerilor artiştilor contemporani timişoreni, sculpturi, dar şi portretul familiei Tempini care ilustrează, de fapt, istoria brandului. Pe scurt, casa este un dialog multicultural care spune poveşti nobile.

Proiectul poate fi votat aici: https://www.elle.ro/decoration/showroom-tempini-bucuresti/

072Alt proiect care intră în categoria “Cea mai bună amenajare a unei locuințe private” este spaţiul amenajat de biroul Ezzo Design.

amenajare-ezzo-designDesignerii au numit proiectul Nocturn. Pentru cei care privesc amenajarea, Nocturn poate fi şi o antiteză cu realitatea pe care o scot la lumină: perfecţiunea amenajării unui locuinţe într-un mod fără cusur. Dar tocmai asta este Nocturn: “o poveste a contrastelor” scrisă prin îmbinări ale materialelor precum lemnul, marmura, sticla, pielea, catifeaua. Proiectul poate fi votat aici: https://www.elle.ro/decoration/nocturne-timisoara-romania-2016/

amenajare-ezzo-design-3Tot în categoria “Cea mai bună amenajare a unei locuințe private” intră şi timişoreanca Alexandra Avram. Aceasta demonstreză că arta de a amenaja o casă stă în capacitatea de a restrânge idei măreţe, într-un spaţiu mic. Apartamentul amenajat are o singură cameră. Dar nu e aşa? Cu toţii ştim că esenţele tari, se ţin în sticluţele mici. Proiectul poate fi votat aici: https://www.elle.ro/decoration/studio-apartment/

amenajare-alexandra-avram-2

amenajare-alexandra-avramŞi o vizită la notar poate să însemne o adevărată experienţă plăcută în care simţi “pozitivitate și eficiență”. Un proiect intrat în competiţie, amenajat de NOI studio, dezvăluie faptul că “un birou nu ar trebui sa fie plictisitor și anost, iar locul destinat rezolvării unor probleme de ordin legal nu ar trebui sa fie asociat cu un simplu spațiu al funcțiunii,” Alexandru Buftea, Anda – Ariana Țuțuianu, NOI studio.

Proiectul poate fi votat aici: https://www.elle.ro/decoration/birou-notarial-c/

2s

3-8SUMAR

Proiectele timişorenilor:

Mihai Caraghiaur: https://www.elle.ro/decoration/showroom-tempini-bucuresti/

EZZO DESIGN: https://www.elle.ro/decoration/nocturne-timisoara-romania-2016/

Alexandra Avram : https://www.elle.ro/decoration/studio-apartment/

NOI studio: https://www.elle.ro/decoration/birou-notarial-c/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *