Oamenii senini cultivă respectul şi culeg succesul

Articol redactat pentru Campania de promovare Sunnyville Residence, proiect realizat de Wallberg Properties.

Un hotel primitor, în Brașov. Vara. Un cuplu aflat în concediu intră fără să salute angajaţii hotelului sau chiar fără să se uite la ei.  Ajuns la recepţie, bărbatul întinde mâna şi spune: „Daţi-ne o hartă a oraşului!“
Exact aşa, fără: „vă rog!“ și, evident, fără nicio urmă de „mulţumesc“. Prea multe situaţii în care cererile sunt exprimate numai prin imperativul: „doresc!“, „vreau!“.

Respectul este o necesitate de bază a oamenilor.
Fiecare dintre noi îşi doreşte şi cere să fie respectat. Pe de o parte, pe plan profesional, pentru reuşite deosebite obţinute. Pe de altă parte, vorbim despre respectul pe care îl pretindem în relaţiile cu ceilalţi. Respectul pe plan profesional se poate câştiga, dobândi, însă când e vorba despre cel interuman fiecare dintre noi alege dacă tratează oamenii într-un mod respectuos sau nu. Forma aceasta de respect este categorică. Nu există „mai mult“ sau „mai puţin“ respect, ci doar „respect“ sau „fără respect“.

Comportamentul nostru, modul în care ne comportăm cu cei din jur, ne defineşte
Respectul se poate învăţa, dar el începe în minte, în gândul nostru, înainte ca cineva să aibă contact cu oamenii. Pentru că respectul are mult de-a face cu aprecierea celuilalt, indiferent de ceea ce este Acela, indiferent de limba în care vorbește, indiferent de ceea ce El știe să facă, indiferent de anii pe care îi duce.
În trafic, la lucru, la cumpărături, sau atunci când călătorim, se întâmplă, câteodată…, să vedem oameni cu frunţi descreţite, oameni care merg cu paşi măsuraţi şi care par chiar aşa: senini. Sunt acei oameni respectuoşi, senini, a căror figură ne rămâne întipărită în minte şi ne reapare din când, în când, ca un flash-back. Respectul este haina, aura oamenilor, a celor care îl cultivă şi care culeg roadele lui: succesul.

Acei oameni care preţuiesc respectul ca pe una din cele mai importante valori umane, de la care, de fapt pornesc toate: iubirea, prietenia, politeţea, armonia. Omenia din noi..

Salvează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *