Poison Ivy – noua colecţie vestimentară semnată M.D. Burnette

Schiţele designerilor vestimentari, materializate în colecții originale, exprimă de multe ori idei sau concepte care reflectă preocupările societății contemporane. Una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din vestul ţării, Maria Daniela Burnette, şi-a lansat în această primăvară noua colecţie de haine. Ineditul acestei linii vestimentare constă în faptul că sursa principală de inspiraţie o reprezintă natura, mai precis grădinile sălbatice.

M.D. BurnetteIstoria, timpul, natura, religia, inovaţiile tehnologice.  Acestea au fost şi vor fi în continuare principalele surse de inspiraţie pentru designerii vestimentari. Maria Daniela Burnette este una dintre creatoarele din Timişoara care în această primăvară transpune prin textura, nuanţele materialelor, precum şi prin întreaga linie a colecţiei sale, relația om-natură.

lansare-md-burnetteUna dintre călătoriile designerului în Anglia a constituit un punct de plecare pentru noua sa colecţie. “Vara trecută am călătorit în Anglia şi Scoţia. Acolo am observat că  pe marginea drumului s-a plantat gazon japonez. Acesta este un mix de plante, nu-l tunzi niciodată. În acest gazon toate plantele sălbatice sunt lăsate să crească. Este ca un fel de fân  precum cel din satul bunicilor, în care creșteau toate plantele. Practic, natura este lăsată să se dezvolte. Oamenii își dau seama că fără a lăsa natura să-și urmeze cursul firesc, întregi specii de plante, animale sau insecte sunt în pericol de dispariție. Este o întreagă mişcare ecologică în care se încurajează creşterea florilor sălbatice pentru a atrage insectele, în special albinele,” Maria Daniela Burnette.

md-burnette-7Iar dacă linia colecţiilor de până acum se înscria într-un tipar restrâns, într-o gamă de culori restrânsă, o linie singulară”, cum spune M.D. Burnette, noua colecţie reflectă natura sălbatică născută din nevoia societăţii de împrospătare, de regenerare, de a accepta natura aşa cum este şi, totodată, persoanele aşa cum sunt. Colecţia Poison Ivy de rochii de cocktail şi de seara cuprinde 11 rochii scurte şi lungi. Nuanţele colecției sunt aceleaşi pe care le regăsim în natură: verde crud pentru lăstari, roz pal pentru trandafiri, galben polen pentru albine, vişiniu pentru bujori, verde închis pentru iederă, sau auriu. Asemenea unei grădini sălbatice, colecţia vestimentară este însufleţită de accesorii precum albine, păsări, scarabei auriți care dau sclipire rochiilor, frunze şi crengi. Acestea sunt achiziţionate de la New York sau Paris și prelucrate manual.

lansare M.D. BurnetteÎn contextul ecologic actual, nu se mai promoveaza o grădină austeră, în care doar plantele exclusive sunt acceptate. Urmând ideea unei grădini sălbatice, unde natura se dezvoltă liberă, noua colecție îți propune să faci ce vrei, să fii cine vrei și să crești cum vrei. Este un curcubeu de culori. Nu este o colecție restrânsă pe un element  – aşa cum au fost colecțiile anterioare – ci are toate elementele unei grădini, care sunt necesare în contextul ecologic actual să crească sălbatic.”, Maria Daniela Burnette.

lansare M.D. BurnetteÎntreaga colecţie de haine este o metaforă pentru un aspect natural, fără efort, pentru rochii uşoare, delicate, din materiale naturale, dar preţioase, ce oferă libertatea de a te recompune natural, de a te defini asa cum simţi, la fel ca şi o gradină sălbatică frumoasă, prin esenţa ei, şi nu prin intervenţii exterioare.

md-burnette-4Despre M.D. Burnette

Maria Daniela s-a născut în Sibiu dar a studiat în Timişoara, Management şi Design vestimentar la Universitatea de Vest. A absolvit Facultatea de Arte şi cea de Economie din Timişoara şi şi-a încheiat studiile cu un master la Paris. Creatoarea a debutat în anul 2011 cu colecţia “Diaphanous”, iar de atunci până în prezent au mai urmat alte 10 colecţii, apreciate de criticii de modă care au afirmat că acestea se fac remarcate prin linia delicată, romantică şi jucăuşă. Încă de la începutul carierei, M.D. Burnette afirma:”militez tot timpul pentru confort și pentru o stare de bine.”

Showroom-ul se află vis-a-vis de Colegiu Banațean, pe B-dul 16 decembrie, nr.29, et.1 ap 15. Interfon 04. Tel.0743117111

md-burnette-8

 

Salvează

Salvează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *